Ben Blue

Ben Blue speelt solo en in verschillende bandcombinaties. Van bedrijfsfeest en bruiloft
tot kroeg, kermis of popfestival…
Ben begon met gitaarspelen in 1974 en speelde vanaf 1977 in een groot aantal landelijk
bekende bands, zoals Highway Chile en Helloïse.
In deze tijd bouwde hij een reputatie op als een van de beste gitaristen van Nederland.
De nadruk lag op strakke slagpartijen en tot in de puntjes uitgewerkte virtuoze solo’s.
Hij componeerde en speelde een aantal LP’s en CD’s vol en trad op in alle Nederlandse zalen.
Hoogtepunten waren in 1985 de Los Vast Roadshow in een uitverkochte “Kuip” en in 1987 een prestigieus optreden in de Rotterdamse Ahoy’, waaraan verder werd meegewerkt door o.a. Adam Curry en de Star Sisters.In 1991 kwam hij terecht bij de band van Bertus Borgers. Hier werd hem te verstaan
gegeven dat zijn minutieus uitgezochte solopartijen niet op prijs werden gesteld en
dat er geïmproviseerd diende te worden.
Toen-ie dat eenmaal doorhad was het hek ook van de dam en elk optreden was vanaf toen anders.Twee jaar later, in 1993, begon Blue aan de opleiding voor docent popmuziek aan het Rotterdams conservatorium.
Hier kreeg hij twee jaar zangles van Peggy Larson en richtte hij met medestudent
Anton Arema het duo Big Bucks & Easy Money op.
Dit was een belangrijk keerpunt in zijn carrière; voor het eerst ging Ben liedjes spelen, in plaats van de ingewikkelde partijen en riffs die hij tot dan toe gewend was.
Weer ging er een nieuwe wereld open omdat hij nu ook zonder band of apparatuur gewoon iets leuks ten gehore kon brengen.
Blue begon naast tweede stemmen ook de leadzang van zijn eigen favoriete nummers te zingen.Na een kleine 14 jaar Big Bucks & Easy Money gingen Anton en Ben in 2004 meer en meer projecten en bandjes naast het duo doen.
Blue legde zich toe op leadzang en vond manieren om met niets anders dan zijn akoestische gitaar heel veel liedjes in heel veel verschillende stijlen neer te zetten.In 2008 vroeg rapper Ali B Ben om een live-band voor speciale optredens samen te stellen.
Easy Money de Alleskunner nam de toetsen voor zijn rekening, Blue leidde het geheel en speelde uiteraard gitaar en het ritmetandem bestond uit Sjors en Jimmy (echt!).
Op deze manier hield Ben voeling met de nieuwe stromingen en ging hij zijn persoonlijke vergrijzing tegen.

Twee jaar hiphop was wel weer genoeg voor Anton en Ben en ze hebben zich intussen uit deze band teruggetrokken.

De gitaartechniek die hij al vanaf 1974 ontwikkelde, de improvisatiekunst die Bertus Borgers hem bijbracht, de zang die Ben sinds 1993 serieus aangepakt heeft en zijn enorme ervaring als muzikant op de meest uiteenlopende gelegenheden voor een wel zeer gevarieerd publiek komen nu samen in de performance van Ben Blue Solo.

Kijk op Ben Blue´s website als je meer van hem wilt zien of horen.